Hoppa bungyjump i Macao

bungy jumpDen som verkligen vill utmana sina nerver och hoppa bungyjump bör definitivt fundera på att resa till Macao. Där finns nämligen världens högsta bungyjump. Från en plattform som ligger hela 233 meter ovanför marken på Macao Tower så bjuds man på ett fritt fall mot marken där man i många fall uppnår en fallhastighet på så mycket som 200 km/h.

Det är med andra ord en upplevelse som för de allra flesta kommer att bli någon form av skräckblandad förtjusning. Känslan att falla mot marken från den höjden, med den farten, är näst intill obeskrivlig. Innan hoppet kommer man mest troligt också att hinna med att gruva sig ganska rejält. Få är det som skulle klara av att hoppa rätt ut från en byggnad mer än 200 meter över marken utan att känna lite rädsla och oro.

Nedan kan ni se en video på hur det går till att hoppa bungyjump från Macao Tower.

Självklart så kontrolleras alltid utrustningen och säkerheten prioriteras väldigt högt, vilket gör att risken för en allvarlig olycka är näst intill obefintlig. Så om man är ute efter ett riktigt äventyr kan bungyjumping i Macao vara ett riktigt bra alternativ.

Priser och boende

Macao ligger i Kina, ganska nära Hong Kong. Att flyga till Macao från Stockholm kan kosta allt mellan fem och tio tusen för en tur- och returresa. Dock får man räkna på en restid på minst 15 timmar då man ofta måste mellanlanda mer än en gång. Ett dubbelrum på hotell kostar ungefär som i Sverige, cirka 1000 kronor för en natt inklusive frukost är ett normalt pris i Macao.

Kostnaden för själva hoppet ligger på runt 2000 kronor, vilket för många kan upplevas som ganska dyrt, men det är definitivt värt det. Det kommer utan tvekan att bli ett minne för livet.

 


by with no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *