Åka dune buggy i öknen

dune buggy dubai

Dune buggy är en sorts go kart man gör i öknen med specialbyggda bilar som är gjorda för att lätt köra på sand. Utanför Dubai (bland annat) kan man prova på detta otroligt roliga äventyr som även kallas dune bashing. Bilarna är specialbyggda för att lätt köra på sanden och har tak som skyddar om man slår runt med bilen.

Såhär går det till

Man plockas upp av arrangören från sitt hotell och transporteras cirka en timme utanför Dubai till ett område som har gott om bra och körvänliga sanddyner. Man tilldelas en dune buggy-bil och sen åker man ut på ett led ut bland dynerna. Till skillnad från go kart så följer man inte en specifik bana som man tävlar på utan istället åker man fritt efter en ledare som letar upp bra spår mellan dynerna. Utifrån det spåret kan man sedan välja att köra precis bakom eller utmana sig själv genom att sladda upp lite högre upp på dynerna.

Känslan är otroligt härlig att susa fram över sanddynerna medan moton vrålar bakom dig och du sladdar fram med sand och vind piskande mot ansiktet. Det är lätt att göra sköna sladdar och utmana sig själv med svårare och brantare körning. Det går kanske inte supersnabbt och man hoppar inte fram över dynerna men det är fullt tillräckligt för att pulsen ska gå upp och mungiporna gå upp ännu mer!

 

Pris och bokning

Ett dune bashing-äventyr kostar c:a 500 AED (cirka 1.000 kr) och man är ute hela dagen även om effektiv körtid kanske bara är cirka en timme. I Dubai finns det olika företag som arrangerar detta men Explorer Tours (http://www.explorertours.ae/packages/tours-and-safari/dune-buggy-safari/) är ett företag som kan rekommenderas.

 


by with no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *