Åka Vietnam-helikopter över Kapstaden

Ett unikt äventyr man kan göra är att åka en gammal Huey-helikopter utanför Kapstaden i Sydafrika. Ni vet, en sån där gammal amerikansk helikopter man ser i alla vietnamfilmer. Ett företag i Kapstaden har kommit över ett exemplar och erbjuder äventyrsåkningar i ett område precis utan för Kapstaden. Man kör i högt fart nära marken med smattrande rotorer, skarpa svängar och hög puls. Roligast av allt är att man sitter med helt öppna dörrar och bara ett litet säkerhetsbälte som håller en på plats!

 

Såhär går det till

Strax utanför Waterfront i Kapstaden finns företaget som arrangerar dessa turer. Man blir hämtad från Waterfront och kör ut till helikopterplattan. Man stegar ombord och sen lyfter Huey helikoptern ut över vattnet. Man flyger i c:a 10 minuter med en fantastisk utsikt över Kapstaden för att komma till ett litet kuperat naturområde strax utanför staden.

Där flyger helikoptern ner närmare marken och man susar tätt över gräset, över kullar, gör kraftiga svängar och avancerade hovringar. Eftersom man sitter helt öppet i helikoptern är känslan och närheten till marken och omgivningen total. Man sitter dock säkert med sitt säkerhetsbälte och kan njuta av både utsikt och upplevelse till max.

 

Priser och bokning

Turen kostar c:a 2.200 ZAR (c:a 1.400 kr). Det är mycket viktigt att man bokar sin tur i förväg! Då helikoptrarna är mycket dyra i drift så lönar det sig inte för företaget att åka ut om de inte får en nästintill full helikopter. Boka kan man göra på Huey-helicopter.co.za.

huey helikopter kapstaden

 


by with no comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *